ویتانا

ساخت وبلاگ
به گزارش خبرنگار حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، آیت الله آملی لاریجانی، رئیس قوه قضائیه بعدازظهر امروز (جمعه) طی سخنانی در جمع مردم عالم پرور و متدین آمل اظهار کرد: آمل دیار عالمان برجسته،‌فقیهان، حکما،‌عرفا و شخصیت‌هایی است که از زمره برزگان و مفاخر جهان اسلام محسوب می‌شوند.

وی ادامه داد: دریغ است که از بزرگان این شهر آیت الله میرزا هاشم آملی،‌علامه جوادی آملی و علامه حسن زاده آملی که معارف و مطالبشان دائما جان‌های مستعد را در جهان اسلام روشنی می‌بخشد،‌یادی نکنیم.

رئیس قوه قضائیه در ادامه به اهمیت 2 انتخابات مهم پیش رو اشاره کرد و بیان داشت: حضور پرشور و مقتدرانه مردم در انتخابات پیش رو مسلما در صلابت نظام جمهوری اسلامی موثر است و پیام مهمی را برای کشورهایی که در فکر تضعیف جمهوری اسلامی هستند ارسال می‌کند.

وی برداشتن هر قدم برای تقویت نظام جمهوری اسلامی را همچون عبادت دانست و اظهار کرد: هر قدمی که برای تقویت نظامی که برای برقراری آرمان‌ها و پیام‌های قرآنی بنا شده است برداشته شود، عبادت محسوب می‌شود.

آیت الله آملی لاریجانی تصریح کرد: انشاءالله در هفته آینده یک حماسه بزرگ را در انتخابات داشته باشیم تا گزاف گویی دشمنان نظام را به صورت کوبنده پاسخ دهیم.

وی در ادامه با اشاره به اهمیت بازگشت به قرآن اظهار کرد: در روایات متعدد به حرمت و کرامت قرآن اشاره شده است.

رئیس قوه قضائیه در ادامه با اشاره به روایتی از امام صادق (ع) در باب ذکر خداوند که در اصول کافی آمده است،‌ گفت: آن منزلی که در آن قرآن قرائت می‌شود و ذکر خداوند گفته می‌شود، برکتش فراوان خواهد شد و ملائکه در آن خانه حضور پیدا خواهند کرد و شیاطین از آن خانه دور می‌شوند.

وی در پایان با بیان اینکه قرآن کتاب هدایت و نور است و ترک و عدم اعتنا به آن یک خسارت محسوب می‌شود، خاطرنشان کرد: این مهجور ساختن قرآن در میان ما موجب حسرت ما خواهد شد؛‌چراکه قرآن کتابی معمولی نیست و به تعبیر امیرالمومنین علی (ع)‌قرآن یک اقیانوس بی پایان است که عمقش درک نمی‌شود.

انتهای پیام/

- - , .

ویتانا...
ما را در سایت ویتانا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار vitana بازدید : 40 تاريخ : جمعه 30 بهمن 1394 ساعت: 23:59

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛فراخوان کانال تلگرامی باشگاه استقلال سبب شده تا هواداران این تیم سلفی های شان را برای مسئولان روابط عمومی صدرنشین لیگ بفرستند. تصاویری که پر است از شادی برای یک موفقیت بزرگ و بازگشت به صدر جدول.

4141

- - , .

ویتانا...
ما را در سایت ویتانا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار vitana بازدید : 23 تاريخ : جمعه 30 بهمن 1394 ساعت: 23:59

مشکل تولید زباله یک بحران جهانی است اما به گزارش بی‌بی‌سی نتیجه تحقیقی که به درخواست سنای استرالیا انجام گرفته است نشان می دهد حدود ۳۵ میلیارد قطعه پلاستیک قابل رویت در آبهای پیرامون استرالیا وجود دارد… ویتانا...
ما را در سایت ویتانا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار vitana بازدید : 29 تاريخ : جمعه 30 بهمن 1394 ساعت: 23:59

خبرگزاری فارس: تارتار از سرمربیگری راه‌آهن برکنار شد

به گزارش خبرگزاری فارس، سایت باشگاه راه آهن از پایان همکاری مهدی تارتار با این تیم خبر داد.
این سایت نوشت:
"ضمن تقدیر و تشکر از جناب آقای مهدی تارتار بابت تمام زحماتی که در طول دوره سرمربی گری خود در باشگاه ورزشی راه آهن یزدان متقبل شده اند بدینوسیله قطع همکاری با ایشان را اعلام می داریم. 

مالک باشگاه، مدیرعامل و اعضای هیات مدیره برای این سرمربی جوان و ارزنده کشورمان آرزوی توفیق روز افزون از خداوند منان مسئلت دارند."

یکی از دلایل برکناری تارتار، به عدم کسب امتیازات لازم در طول 15 مسابقه برگزار شده معادل یک نیم فصل کامل و عدم نتیجه گیری مقابل تیم های هم رده در جدول مسابقات اشاره شده که مسئولان تیم را بر آن داشت نسبت به تغییر سرمربی اقدام کنند.

انتهای پیام/ا

- - , .

ویتانا...
ما را در سایت ویتانا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار vitana بازدید : 46 تاريخ : جمعه 30 بهمن 1394 ساعت: 22:58

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ راه آهن امروز در هفته بیست و یكم لیگ برتر مقابل ملوان به تساوی رسید. پس از این نتیجه سایت این باشگاه اعلام كرد كه مهدی تارتار از سرمربیگری تیم بركنار شده است. این باشگاه نتیجه گیری ضعیف تارتار را دلیل بركناری او اعلام كرده است.
همچنین یوانیس توپالیدیس مربی دو رگه آلمانی - یونانی هم جانشین مهدی تارتار شد. او در طول 9 هفته باقی مانده از لیگ روی نیمكت تیم تهرانی خواهد نشست.
43 43

- - , .

ویتانا...
ما را در سایت ویتانا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار vitana بازدید : 68 تاريخ : جمعه 30 بهمن 1394 ساعت: 22:58

مشکل انقلاب از نظر فرمانده سپاه/ شگرد برخی خودروسازان در تحویل خودرو/ سخنرانی عارف در محله احمدی نژاد/ بهبود وضعیت زنان از نظر معاون رئیس جمهور | تابناک

- - , .

ویتانا...
ما را در سایت ویتانا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار vitana بازدید : 87 تاريخ : جمعه 30 بهمن 1394 ساعت: 22:58

1413869388640_farhad.jpg

هواداران استقلال در طول نیمه دوم دیدار تیمشان برابر گسترش فولاد از دست‌هایی گفتند که به دنبال قهرمانی پرسپولیس است.

به گزارش ایسنا، دیدار استقلال و گسترش فولاد با نتیجه دو بر یک به سود شاگردان مظلومی به پایان رسید.

حواشی نیمه دوم این دیدار به شرح زیر است:

- تعداد تماشاگرانی که این دیدار را از نزدیک تماشا کردند چیزی بیش از 70 هزار تماشاگر بود.

- در دقیقه 58 این دیدار بین رحمتی و نصرتی برخورد لفظی ایجاد شد که با زدن یک ضربه از سوی نصرتی به صورت رحمتی همراه بود و دروازه‌بان استقلال نقش بر زمین شد. بعد از این درگیری داور مسابقه نصرتی را از زمین اخراج کرد.

- بعد از درگیری میان نصرتی و رحمتی، ترابپور مربی دروازه‌بان‌های استقلال برای اعتراض به این مسئله نزدیک بود وارد زمین شود که با دخالت نیمکت نشینان این تیم موفق نشد و از کنار زمین به همراه مظلومی به بازیکن گسترش فولاد معترض شدند.

- هواداران استقلال در اواسط نیمه دوم با شعارهایی، به دست‌هایی اشاره کردند که به زعم آنها به دنبال جام گرفتن پرسپولیسی‌ها هستند.

- بعد از اخراج نصرتی از بازی هواداران استقلال علیه او شعار دادند.

- حنیف عمران زاده بعد از دریافت کارت زرد در این دیدار، بازی بعدی تیمش را از دست داد. بعد از دریافت کارت زرد از سوی او، مظلومی به داور بازی اعتراض کرد.

- روی نیمکت استقلال طالبلو، پروپئیچ، حیدری، برهانی، مجیدی، حاج محمدی و برزای حضور داشتند. روی نیمکت گسترش فولاد هم نظامی پور، گودرزی، سیدصالحی، کوهنورد، گیورگیف، کربلایی و نریمان جهان نشسته بودند.

- جاسم کرار هافبک عراقی سابق استقلال از کسانی بود که این دیدار را از نزدیک تماشا کرد.

- انفجار سه نارنجک دستی در این دیدار از حاشیه‌های عجیب بازی بود.

- دو تعویض از سه تعویض استقلالی‌ها در این دیدار به صورت اجباری و به دلیل مصدومیت بازیکنان استقلال انجام شد.

- پس از پایان بازی، مهدی رحمتی با اندک بازیکنان استقلال که هنوز در زمین بودند به سمت تماشاگران این تیم رفت و برای آنها دست تکان داد.

- فرهاد مجیدی چهره ویژه این دیدار با برقراری تدابیر امنیتی جالبی محل وی آی پی ورزشگاه را ترک کرد و این درحالی بود که چند هزار تماشاگر استقلال منتظر خروج او از ورزشگاه بودند. گفته می شود وی بعد از بازی به همراه برادرش فرزاد مجیدی قرار است به ملاقات پورحیدری بروند.

انتهای پیام

- - , .

ویتانا...
ما را در سایت ویتانا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار vitana بازدید : 24 تاريخ : جمعه 30 بهمن 1394 ساعت: 20:36

فراز کمالوند سرمربی تیم فوتبال گسترش فولاد تبریز
سرمربی تیم فوتبال گسترش فولاد پس از شکست برابر استقلال گفت: تیم ما نمایش خوبی داشت و مستحق این شکست نبودیم.

به گزارش خبرنگار مهر، فراز کمالوند پس از شکست ۲ بر یک عصر امروز جمعه تیمش برابر استقلال ضمن بیان این مطلب به خبرنگاران حاضر در سالن کنفرانس ورزشگاه آزادی گفت: بازی جذابی را از سوی هر دو تیم شاهد بودیم اما اتفاقاتی که داخل بازی افتاد به ضرر ما شد. ما مستحق شکست نبودیم.

وی افزود: شاید اگر پنالتی ابراهیمی به گل تبدیل می شد جریان بازی تغییر می کرد. نمی خواهم از نصرتی حمایت کنم اما اگر او نیز می توانست ما را در ادامه بازی همراهی کند شاید شرایط فرق می کرد. اما همانطور که همه دیدند ما زمانی که 10 نفره هم شدیم بازهم حمله می کردیم.

کمالوند خاطرنشان کرد: به نظرم مساوی می توانست نتیجه عادلانه ای باشد. سعی می کنیم در بازیهای بعد بتوانیم این نتیجه را جبران کنیم.

سرمربی تیم گسترش در مورد به میدان فرستادن دیرهنگام گودرزی گفت: ما می خواستیم در نیمه اول گل بزنیم اما بعد از اینکه پنالتی را از دست دادیم بازیکنان ما از نظر روحی افت داشتند. فکر می کنم کم تجربگی بازیکنان باعث شد که این بازی را واگذار کنیم. ما گودرزی را آوردیم تا از سرعت او استفاده کنیم اما پنالتی و اخراج کار ما را در این بازی خراب کرد.

- - , .

ویتانا...
ما را در سایت ویتانا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار vitana بازدید : 33 تاريخ : جمعه 30 بهمن 1394 ساعت: 20:36

درِ تاریخی مسجد «سیدِ محمدیه نائین» که حدود یک سال پیش سرقت شده بود، امروز (جمعه 30 بهمن‌ماه) پیدا شد. ویتانا...
ما را در سایت ویتانا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار vitana بازدید : 20 تاريخ : جمعه 30 بهمن 1394 ساعت: 20:36

1438269630523_sajjad-shahbazzadeh-34473.jpg

مصاف آبی‌های تهرانی و تبریزی در پایان نیمه نخست با برتری شاگردان مظلومی به پایان رسید.

به گزارش ایسنا، نیمه نخست دیدار تیم‌های استقلال و گسترش فولاد تبریز از هفته بیست و یکم رقابت‌های لیگ برتر فوتبال ایران با برتری دو بر صفر آبی های تهرانی به پایان رسید. گل‌های این نیمه را سجاد شهباززاده در دقیقه 33 و محسن کریمی در دقیقه 43 به ثمر رساندند.

در نیمه اول این دیدار استقلال به پشتوانه حضور خوب تماشاگرانش در ورزشگاه آزادی بر بازی سوار بود ولی در مجموع دو تیم موقعیت‌های زیادی برای گلزنی به دست نیاوردند.

یکی از بهترین فرصت‌های تیم گسترش فولاد در دقیقه 14 ایجاد شد که ارسال پیمنتا برای محسن حسینی با ضربه سر او همراه شد اما این توپ راهی به دروازه پیدا نکرد و برای استقلال هم اعلام یک ضربه ایستگاهی در دقیقه 16 برای این تیم فرصت مناسبی برای امید ابراهیمی ایجاد کرد که شوت او راهی اوت شد.

در اواسط نیمه اول این دیدار پس از خطای نورافکن بر روی بازیکن گسترش فولاد یک ضربه پنالتی به سود تیم تبریزی اعلام شد که این توپ را محمد ابراهیمی تلاش کرد با یک ضربه چیپ به گل تبدیل کند که رحمتی دست او را خواند و مانع از فروپاشی دروازه تیمش شد.

در دقیقه 33 این دیدار شوت استثنایی سجاد شهباززاده از پشت محوطه جریمه گسترش فولاد دروازه این تیم را باز کرد تا حساب کار یک بر صفر به سود آبی‌های پایتخت شود.

در ادامه این نیمه اتفاق خاصی رخ نداد و بازی پربرخورد دنبال شد تا اینکه در دقیقه 43 این دیدار محسن کریمی روی یک کار تمرین شده توانست دروازه گسترش فولاد را برای بار دوم باز کند.

ترکیب دو تیم

استقلال تهران: مهدی رحمتی، محمدرضا خرسندنیا، هرایر مگویان، حنیف عمران زاده، امید نورافکن، امید ابراهیمی، روزبه چشمی، جابر انصاری، فرشید اسماعیلی، محسن کریمی و سجاد شهباززاده.

ترکیب گسترش فولاد تبریز: داود نوشی صوفیانی، مرتضی اسدی، سیدمحسن حسینی، محمد نصرتی، محسن حمیدی، امیرحسین کریمی، مگنو باتیستا، لئوناردو پیمنتا، محمدامین درویشی، داریوش شجاعیان، محمد ابراهیمی.

انتهای پیام

- - , .

ویتانا...
ما را در سایت ویتانا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار vitana بازدید : 57 تاريخ : جمعه 30 بهمن 1394 ساعت: 19:34

به گزارش خبرگزاری تسنیم، در آخرین روز از مسابقات جام جهانی وزنه‌برداری معلولین در امارات، بعد از ظهر امروز (جمعه) 10 وزنه‌بردار در دسته فوق سنگین با یکدیگر رقابت کردند.

در این رقابت سیامند رحمان، نماینده ایران و قوی‌ترین مرد دارای معلولیت جهان با اقتدار موفق شد به مقام قهرمانی دست پیدا کند و سومین مدال طلای ایران را به ارمغان بیاورد.

رحمان در نخستین حرکت خود وزنه 275 کیلوگرمی را مهار کرد، در حرکت دوم وزنه 286 کیلوگرمی را بالای سر برد و در سومین تلاش نیز وزنه 296 کیلوگرمی را مهار کرد تا به این مدال ارزشمند دست پیدا کند.

وی ضمن کسب عنوان قهرمانی، رکورد پیشین دسته فوق سنگین را که در اختیار خودش بود، یکبار دیگر ارتقا داد.

در رقابت‌های دسته فوق‌سنگین «جمیل الشبلی» از اردن با رکورد 220 کیلوگرم نایب قهرمان شد و وزنه‌بردار مصری با 217 کیلوگرم در رده سوم ایستاد و صاحب مدال برنز شد.

بدین ترتیب و در پایان مسابقات جام جهانی وزنه‌برداری معلولان در امارات، کاروان کشورمان موفق به کسب سه طلا توسط مجید فرزین در دسته 80 کیلوگرم، سید حامد صلحی‌پور در دسته 88 کیلوگرم و سیامند رحمان در دسته فوق سنگین، یک نقره توسط سامان رضی در دسته 97 کیلوگرم و یک برنز توسط حمزه محمدی در دسته65 کیلوگرم شد.

رقابت‌های جام جهانی وزنه‌برداری معلولین از 26 بهمن ماه با حضور بیش از 200 وزنه بردار از 42 کشور جهان آغاز شد و امروز به کار خود پایان داد.

انتهای پیام/

- - , .

ویتانا...
ما را در سایت ویتانا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار vitana بازدید : 39 تاريخ : جمعه 30 بهمن 1394 ساعت: 19:34

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، پیش از این حضور دیا میرزا و گلشن گروور (بدمن معروف سینمای هند) در پروژه سینمایی «سلام بمئبی» قطعی شده بود.

پونام دیلون و دالیپ تاهیل نقش مادر و پدر دیا میرزا درفیلم«سلام بمبئی» را ایفا می‌کنند. تاهیل علاوه بر حضور موفق در سینمای بالیوود، تجربه بازی در هالیوود را هم دارد. 

تا کنون 30 درصد از فیلمبرداری پروژه سینمایی سلام بمبئی به تهیه کنندگی جواد نوروزبیگی سپری شده که محمدرضا گلزار، دیامیرزا و گلشن گروور نیز جلوی دوربین حسن پویا نقش آفرینی کرده‌اند.

«سلام بمبئی» ملودرامي عاشقانه است و داستان آشنايي يك دختر هندي و يك پسر ايراني را روايت مي‌كند كه هر دو دانشجوي پزشكي هستند و درگير اتفاقات پيچيده‌اي مي‌شوند‌.

بازيگران ايراني اين فيلم محمد رضا گلزار، بنيامين بهادری و  بهروزچاهل هستند.

سایر عوامل اصلی این پروژه عبارتند از:نویسنده وکارگردان:قربان محمدپور،تهیه کننده ایران:جوادنوروزبیگی،تهیه کننده هندی: Pahlaj Nihalani، مجری طرح و مدیرتولید:حسن نجاریان دریانی، سرمایه گذاران: امیدرضا کشتی آرای، جواد نوروزبیگی، حسن غلامی، طراح صحنه و لباس: مجید میرفخرایی، مدیر فیلمبرداری: حسن پویا، فیلمبردار: مهرداد سلیم خانی، مدیر صدابرداری: طاهر پیشوایی، صداگذار: علیرضا علویان، جلوه های ویژه بصری: امیررضا معتمدی، تدوین: سهراب خسروی، طراح گریم: کامران خلج، آهنگساز:Dilshaad Shabbir Shaikh، دستیار اول و مدیر برنامه ریزی: علیرضا شمس شریفی، هماهنگ کننده ایران و هند: بهروز چاهل، مشاور پروژه: فاطمه قدیری نژادیان، مشاور تهیه کننده: علی ایرانی، دستیار یک صحنه و لباس: ثنا نوروزبیگی، منشی صحنه: ساناز هرندی، دستیار تولید: آرزو رحیم آبادی، عکاس: ایران انتظام، گروه فیلمبرداری ایرانی: محمد عزت خواه، حامد عزت خواه، بهادر مافی، گروه فیلمبرداری هندی:Shiv shankar mohanty،Antony v jose Sajan، Hasibddin،Faiyez khan، گروه تولید هندی: Paradeep Keshvani،‏Nadine Millan، دستیار دوم کارگردان: یوسف وجدان دوست، گروه کارگردانی هندی: Munesh Rawat، مجری گریم خانم‌ها: فرشته موسوی، دستیاران لباس هندی:Saba sheikh- Anindita Singhvi، امور بازرگانی و هماهنگ کننده ایران: پوریا ناصربخت، دستیاران صحنه هندی: Hiren Gandhi، دستیاران صدا: جمال دهقان، بهنام عباسی فر، دستیار تدوین: علی نهاوندی، امور مالى: منوچهر پاویر، دستیار مالی: سما شایگان، امور پیگیری: مسعود نوروزبیگی، امور تدارکات ایران: مختار ذاکرى، مشاور رسانه ای: محسن سرافراز.

۵۷۵۷

- - , .

ویتانا...
ما را در سایت ویتانا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار vitana بازدید : 78 تاريخ : جمعه 30 بهمن 1394 ساعت: 19:34

دکتر الهام اختری، مجری طرح در گفت‌وگو با خبرنگار علمی ایسنا با بیان این که در این مطالعات به بررسی نقش زردچوبه در سلامت سلولی پرداخته شده است گفت: زردچوبه که مصرف آن در ایران بیش از هزار سال قدمت دارد، ریشه گیاه است که پس از فرآوری و تبدیل آن به پودر به غذاها به ویژه به گوشت قرمز اضافه می‌شود.

وی با بیان این که بر اساس مطالعات انجام شده، میزان شیوع سرطان در کشور در گذشته کمتر بوده که این امر به دلیل عادات غذایی مناسب بوده است، خاطرنشان کرد: مصرف زرد چوبه همراه با گوشت قرمز در کشور قدمت زیادی دارد. گوشت قرمز حاوی ماده‌ای به نام نیتروزامید است و زمانی که وارد روده می‌شود منجر به تولید مواد مضر می شود. ترکیبات موجود در افزودنی‌هایی چون زردچوبه و سماق موجب زودن این ماده از روده خواهد شد.

اختری با اشاره به اثرات زردچوبه در حفاظت از سلول‌ها، اظهار داشت: این ماده گیاهی حاوی کورکومین است که می‌تواند سلول‌ها را در جهت رشد طبیعی هدایت و از موتاسیون‌ (رشد سلولی) غیر طبیعی جلوگیری کند.

این محقق ایجاد تومورهای سرطانی را ناشی از رشد غیر طبیعی سلول‌ها دانست و ادامه داد: زردچوبه به عنوان ماده‌ای برای پیشگیری از سرطان مطرح شده و این در حالی است که امروزه به دلیل تبلیغات گسترده انواع سس‌ها، زردچوبه از سفره‌های حذف شده است.

وی به روش‌های مصرف زردچوبه اشاره و خاطر نشان کرد: گیاه زردچوبه معمولا پس از جمع آوری ریشه آن، بدون انجام مراحل شستشو وارد آسیاب‌های بزرگ صنعتی شده و پس از تبدیل به پودر، بسته بندی و راهی بازار می شود.

مجری طرح از اجرای تحقیقاتی بر روی فرآوری این ماده گیاهی در این مطالعات خبر داد و افزود: طی این مطالعات پس از شستشوی هزار کیلوگرم زردچوبه، 200 تا 300 کیلوگرم از وزن آن کم شد که نشان دهنده وجود خاک زیاد بر روی ریشه زردچوبه بوده است.

وی با تاکید بر بهتر بودن فرآوری این ماده گیاهی در خانه، گفت: بهتر است، ریشه زردچوبه خریداری شده و پس از انجام مراحل شستشو، کمی خرد و با استفاده از آسیاب‌‎های خانگی تبدیل به پودر شود.

اختری اهمیت اجرای این مطالعات را توجه بیشتر مردم به مصرف زردچوبه در غذاهای روزمره به دلیل اثرات پیشگیرانه آن در سرطان ذکر کرد و اظهار کرد: این مطالعات به صورت مقاله مروری بوده که اقدام به بررسی مقالات طب کلاسیک دوره پنج ساله از 2010 تا 2015 و آثار پزشکی تاریخی در حوزه طب سنتی شد.

5454

- - , .

ویتانا...
ما را در سایت ویتانا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار vitana بازدید : 52 تاريخ : جمعه 30 بهمن 1394 ساعت: 18:26

سعید جعفری

روابط ایران و عربستان به گره کور مناسبات منطقه ای بدل شده است. گویی روابط ایران و اعراب قرار نیست هیچگاه صمیمی و دوستانه باشد، روایتی که از زمان صدر اسلام تا به امروز به نوعی ادامه داشته است و حالا دو قدرت منطقه ای خاورمیانه بیش از همیشه جنگ نیابتی شان حنبه علنی گرفته و هیچ چشم انداز روشنی برای ادامه این مناقشه وجود ندارد. درگیری های متعدد دو کنشگر در حوزه های گوناگون همچون عراق و سوریه و دیگر مناطق این منازعه را در هم تنیده تر و پیچیده تر هم کرده است.

در پس تمام این تحلیل ها این پرسش کلیدی نهفته است که با این عربستان چه باید کرد؟ آیا راه حلی برای خروج از این وضعیت وجود دارد؟ آیا تمام تقصیر بر گردن عربستان سعودی است؟ برای یافتن پاسخ این پرسش ها از مدیر کل پیشین خاورمیانه وزارت خارجه خواستیم تا به کافه خبر بیاید و ماجرای روابط تیره و تار تهران و ریاض را بررسی کنیم. جاوید قربان اوغلی معتقد است نمی توان ماجرا را یکسویه تحلیل کرد و در این بحران ادامه دار شده ما هم کم بی تقصیر نیستیم.

مشروح گفتگوی مفصل خبرآنلاین با دکتر جاوید قربان اوغلی که قرار بود فقط درباره روابط ایران و عربستان باشد اما به ماجرای هسته ای انجامید را در ادامه می خوانید.  

ماجرای رابطه ایران و عربستان موضوعی چند وجهی است و به نظر می رسد نمی توان بدون در نظر گرفتن یک بخش، این مناسبات را تحلیل کرد. یک سمت قصه این است که رقابتی استراتژیک طبیعی و البته تاریخی بین ایران و عربستان وجود داشته و این محدود به زمان فعلی هم نیست و در زمان رژیم پهلوی هم بوده است. در زمان دولت سازندگی و اصلاحات اگر روابط تهران - ریاض کم تنش دنبال می شده به این دلیل بوده که منطقه هم خیلی بستر ناآرامی نداشته، البته سیاستمداری هم با تعقل بیشتری همراه بوده ولی به نظر می رسد عنصری کلیدی نبوده است. در زمان آقای احمدی نژاد هم منطقه درگیر تنش های شدید شد و هم در عین حال سیاستمداران ما به ویژه در حوزه سیاست خارجی از تدبر و مدیریت لازم برخوردار نبودند و در واقع بر آتش ایجاد شده بنزین ریختند. با روی کار آمدن آقای روحانی تصور غالب این بود که ایشان می توانند این قصه را تا اندازه ای سر و سامان دهند. آقای روحانی پیش از ورود به پاستور و در نخستین صحبت های خود در کنفرانس مطبوعاتی شان تاکید کردند عربستان کشور دوست و برادر ما است ولی این اتفاق نیفتاد و روابط ما با عربستان سعودی نه تنها بهتر نشده که بدتر هم شده است. تلاش ها از سوی دولت هم کم صورت نگرفته و در حوزه سیاست خارجی اقدامات زیادی انجام گرفت تا سیگنال های مثبتی برای سعودی ارسال شود گمانه هایی مبنی بر بهبود اوضاع بعد از مرگ ملک عبدالله به گوش می رسید ولی با آمدن سلمان فضا بدتر هم شد. در نتیجه نمی توان تحلیل سطحی و یک طرفه ارائه داد و همه مسئولیت را به گردن یک طرف انداخت. دست کم نخبگان حکومتی حاکم در ریاض علاقه چندانی به بهبود رابطه با ایران ندارند و بازی را با حاصل جمع صفر می بینند و فکر می کنند افزایش قدرت ایران مساوی است با انزوای بیشتر عربستان. با در نظر گرفتن این موارد شرایط را چگونه باید تحلیل کرد؟

من با شما موافقم که رابطه ایران و عربستان همواره یک رابطه رقابتی حتی در زمان شاه هم بوده است. منتهی بعد از انقلاب نگرش من به روابط ایران و عربستان قدری متفاوت است. اعتقادم این است ما می توانستیم و می توانیم در عین حفظ رقابت که هرگز منافع ما همسان و یکسو نخواهد بود، در موضوعات مختلف که وجه اختلافمان است (مسئله نفت، مسائل منطقه، جهان اسلام و رهبری آن، موضوع فلسطین) می توانستیم با عربستان روابط بدون تنشی داشته باشیم.

آنچه که به نظر من عامل مشکلات اخیر شده برجسته تر شدن رقابت های ایران و عربستان در مسائل منطقه ای است. عربستانی ها مشخصا از دو چیز نگران شدند. یکی مسئله بهار عربی یا بیداری اسلامی است. سعودی تصور می کرد این تحولات در راستای منافع عربستان نیست و باعث کاهش نفوذ این کشور در سرزمین های عربی و افزایش حضور ایران در این کشورها خواهد بود. البته مداخله عربستان در تونس که رهبر سابقش به ریاض فرار کرد، یا در مصر بر هیچ کس پوشیده نیست یا در مسائل مربوط به عراق نقطه راس تقابل میان ایران و عربستان است. چون عراق همیشه منطقه تعادل روابط ایران و عربستان بوده است و اگر ما در این منطقه سه راس داشتیم (ایران و عربستان و عراق) همواره یک بالانس قدرتی میان اینها وجود داشت ولی بعد از سقوط صدام این موازنه به سود ایران تغییر کرد. بااتفاقات بعدی تحلیل های امنیتی عربستان اظهار می داشت ایران خیزهای بلندی برای کنار زدن عربستان بر می دارد. که از آن جمله می توان به مسئله سوریه و بعد مسئله خطرناک تر و مهم ماجراهای یمن اشاره کرد. در یمن هیچگونه انعطافی از ایران دیده نشد ضمن اینکه جنگ نیابتی ایران و عربستان در سوریه کاملا مشخص شد و این باعث شد بحران در روابط ایران و عربستان اوج بگیرد. یمن هم که دیگر واقعا برای عربستان غیرقابل تحمل بود. هر کسی که جغرافیای سیاسی منطقه را بداند می داند که یمن امتداد و حیاط خلوت عربستان است. اتفاقاتی که در یمن افتاد باعث شد عربستان واقعا حالت جنگ علنی را با ایران آغاز کند. همانطور که قبلا هم خدمتتان گفتم امکان اینکه سوریه به اینجا نرسد وجود داشت، در مورد یمن هم چنین شرایطی وجود داشت. 

متاسفانه آن بخش سیاسی در وزارت خارجه ما که مسئولیت امور خاورمیانه را به دست دارد، صحبت های منطبق بر جایگاه یک دیپلمات را به زبان نمی آورد و بیشتر ما را به یاد ادبیات نظامیان می اندازند. مثلا در ماجرای اعزام هواپیمای کمکی به یمن، سعودی ها خویشتن داری کردند که آن هواپیما را نزدند وگرنه یک فاجعه واقعی پیش می آمد در حالیکه طبق قعطنامه شورای امنیت سعودی می توانستند این حماقت را انجام دهند و آن هواپیما را بزند.

نکته دیگر اینکه در حوزه دیپلماسی دو اتفاق افتاد. یکی در دوره هشت ساله آقای احمدی نژاد و آن هم این بود که ایشان از ابتدا فضا را بین تهران و ریاض متشنج کرد هر چند بعدا خواست با حرکات غیر متعارف دیپلماتیک خودش را به عربستان نزدیک کند و هرگز هم پاسخی نگرفت. این در حالیست که در دوره آقای خاتمی ما توانستیم با عربستان قرارداد امنیتی امضا کنیم، کسانی که با ادبیات قراردادها آشنا هستند می دانند قرارداد امنیتی زمانی امضا می شود که ما از تمام پل های سیاسی عبور کرده باشیم. 

جاوید قربان اوغلی

حضور آقای احمدی نژاد با شعارهایی که به زعم خودشان بازگشت به ارزش های انقلابی بود به شدت عربستان را نگران کرد. در حالی که ما خوب می دانیم اصلا چنین چیزی نبود و موضوع بازگشت به شعارهای انقلاب مطرح نبود، بلکه استفاده از چنین فضایی بود. بعد از آن ماجرای بحرین پیش آمد، در مسئله بحرین قطعا ورود عربستان سعودی هم غلط و اشتباه بوده است. عربستان اجازه ندارد ورود نظامی داشته باشد ولی واکنش ما آیا باید به آن شکل می بود که ما به این شدت خود را حامی بحرین نشان دهیم؟ سیاست هایی که در عمل به ضرر خود شیعیان بحرین هم تمام شد. 

یا در مورد یمن قطعا من اقدام عربستان را محکوم می کنم ولی حوثی ها و انصار الله می توانستند در آنجا وقتی صنعا را گرفتند به سمت عدن نروند. شما بعد از گرفتن صنعا بیانیه عربستان را ببینید. عربستان برخورد نسبتا نرمی با این قضیه داشت و گویی حاضر است نقشی را برای انصار الله در یمن بپذیرد منتهی اتفاقی که بعد افتاد مثل تصرف عدن و کسی هنوز هم منشا آن را نمی داند اتفاقاتی است که به فرار منصور هادی و بعد هم حرکت به سوی عدن از سوی انصارالله منجر شد. 

البته اخبار و شواهد حاکی از این است که از ایران به حوثی ها توصیه شده بود که به سمت عدن نروند ولی آنها دست به چنین اشتباه استراتژیکی زدند

اگر خود آنها هم حرکت کردند اشتباهی بوده که رخ داده است. من به خاطر دارم جلسه ای را با مقامات ارشد وزارت خارجه حتی قبل از حمله عربستان به یمن برگزار کردم و آنجا هشدار دادم که مسئله یمن خط قرمز عربستان است و برخی بی دقتی ها سبب مداخله نظامی عربستان خواهد شد. یکی از آقایان با خنده تمسخر آمیزی  صحبت های من را رد کرد و خلاصه آنکه وقعی به آن هشدارها ننهادند. تنها نظر من این نبود بسیاری از کارشناسان دیگر هم چنین هشداری داده بودند که این عربستان عربستان زمان عبدالله و فهد نیست و تهاجمی شده و احتمال جنگ زیاد است اما نظرات کارشناسی به هیچ عنوان مورد اعتنا قرار نگرفت. البته دستگاه دیپلماسی ما خصوصا وزارت خارجه در این خصوص خیلی مقصر نیست چون اختیارات تام و تمام ندارد.  در ماجراهای خاورمیانه تمرکزها به عهده بخشی دیگر است. در نتیجه سه عامل درگیری آقای ظریف در گفتگوهای هسته ای، غفلت از مسائل منطقه که از ضعف مدیریتی مدیریت ذیل آقای ظریف در مسائل منطقه ای نشات می گرفت و سوم استفاده از زبان نظامی به جای زبان دیپلماتیک در قضیه یمن از مجموعه این عوامل بودند. 

در این رابطه مثال میزنید؟

شما بیانیه های صادر شده در آن زمان را نگاه کنید اظهارنظرها را در قضیه یمن ببینید. در هیچ کدام ادبیات دیپلماتیک دیده نمی شود و همه ادبیات تند، یکسویه و با لحن بیانیه های شبه نظامی سخن می گوید. معلوم است طرف مقابل را تحریک می کند. ضمن اینکه طرف مقابل به شدت از نزدیکی ایران و آمریکا هراس داشته و دارد. هر مرحله که مذاکرات ایران و ۵+۱ جدی تر می شد نگرانی عربستان از آینده وضعیت منطقه و نزدیکی هرچه بیشتر ایران و آمریکا تقویت می یافت. 

با این وضعیت به نظر شما راه حل چیست؟ فکر می کنید چه باید بکنیم؟

من اعتقادم دارم باید از طریق دیپلماسی پنهان مسیر را پی بگیریم چون الان کار ایران و عربستان به جایی رسیده که عقب نشینی هر کدام شکست تلقی می شود و چنین کاری را هیچیک انجام نمی دهند. در نتیجه یا باید از طریق دیپلماسی پنهان یا از طریق واسطه هایی که مورد وثوق دو طرف هستند ایم اتفاق بیفتد. البته سلطان عمان کارهایی را انجام می داد ولی بعد از قطع رابطه و ماجرای سفارت کار پیچیده تر شده است. ضمن اینکه در کنار اینها ما باید در برخی سیاست های خود تجدیدنظرهایی انجام دهیم. کنترل یمن در حال حاضر دست عربستان است و این را باید بپذیریم. ما اینهمه هزینه دادیم و در نهایت هم عربستان آنجا کنترل امور را در دست گرفت و دنیا هم با این کشور همراه شد. الان هم حتی با مقداری تغییر لحن در مورد یمن، مسئله بحرین، امکان مشارکت و حضور عربستان در برخی مناطق که به طور کامل در اختیار ایران است می تواند طرف مقابل را برای اطمینان یافتن از اینکه ایران واقعا می خواهد با عربستان به مصالحه ای دست یابد، برساند. در کنار اینها استفاده از کسانی که مورد وثوق عربستان سعودی هستند هم می تواند ثمربخش باشد. ما از ظرفیت های آیت الله هاشمی استفاده نکردیم. البته این انتقاد به آقای روحانی هم وارد است. من انتظار داشتم آقای روحانی در همان سال اول حضورش ولو به بهانه سفر حج که هیچ دلیل سیاسی نمی خواهد به عربستان برود. البته همه می دانند این حج ها سیاسی است و حتما هم مذاکرات سیاسی در آن رخ خواهد داد ولی آن اتفاق هم رخ نداد. بنابراین مجموعه آن عوامل و این اشتباهات باعث شد ما به اینجا برسیم. 

ماجرا این است که شما فقط یک طرف ماجرا را تحلیل می کنید. وقتی طرف مقابل برای شما شمشیر را از رو بسته و خودتان هم می پذیرید هر نوع عقب نشینی به معنای شکست است، چگونه می توان اوضاع را یکسویه تحلیل کرد؟ ضمن اینکه وقتی عربستان می گوید شما باید ابتدا از کل این منطقه خارج شوید و بعد وارد گفتگو شویم، چه باید کرد؟ عربستان حضور ایران در یمن، سوریه، عراق و لبنان را حتی به رسمیت هم نمی شناسد. شما با چنین بازیگری چطور می خواهید مصالحه داشته باشید؟ ضمن اینکه به یاد داشته باشیم آن شرایط آرام گذشته در وضعیتی بود که ما هیچ حضوری در عراق نداشتیم، سوریه هم به این وضعیت در نیامده بود، بحرین و یمن هم کوچکترین ناآرامی نداشتند.

من شما را به مسئله ۵+۱ ارجاع می دهم. مگر آنها از ما نخواستند همه سانتریفیوژها را تعطیل کنیم، کل فرآیند هسته ای ما برچیده شود. 

ولی وقتی مذاکره شکل گرفت که طرف مقابل این حرف ها را کنار گذاشتند. ما در ابتدا به اوج تنش رسیدیم و بعد طرف مقابل حاضر شد امتیازاتی را به ما بدهد و بپذیرد که ایران هم باید سهم داشته باشد. 

خیر اصلا اینطور نبوده است. اتفاقا ما زمانی که به این نتیجه رسیدیم که دریافتیم با روال پیشین که دولت های نهم و دهم در پیش گرفتند به نتیجه نمی رسیم.

اما این تغییر در نگاه دو طرفه بود. هم ما روال غلط دولت پیشین را تغییر دادیم و هم آنها روش دیگری را در پیش گرفتند

آنها می دانستند که با احمدی نژاد نمی توان به توافقی رسید و اتفاقا با اینکه بعدها ایشان خیلی علاقه داشت این توافق صورت گیرد ولی آنها نمی خواستند با احمدی نژاد به توافق برسند. چرا اینگونه از انتخاب آقای روحانی استقبال جهانی شد؟ چرا از سیاست جدید ما که قطعا سیاست مجموعه نظام بود تا این اندازه استقبال کردند.

جاوید قربان اوغلی

مذاکره با آمریکا که در زمان آقای احمدی نژاد و در عمان آغاز شده بود، ولی چرا طرف آمریکایی از آن مذاکرات استقبال نکردند برای اینکه نیازمند یک تغییر علنی بودند. نمی شود در محرمانه مذاکره کرد و در علنی شعارهای تند بدهیم. آنها دنبال یکپارچگی سیاسی در حاکمیت و بدنه اجرایی نظام و دولت ایران بودند که این با انتخابات ۹۲ حاصل شد. بنابراین به همین دلیل بود که آنها بلافاصله سیاست برد- برد آقای روحانی و آغاز مذاکره را پذیرفتند و مذاکرات در کمتر از صد روز به توافق ژنو رسید و در ۲۲ ماه هم برجام حاصل شد. 

اما این را نباید فراموش کرد که ما سال ۸۲ را داشتیم که مذاکرات به بن بست رسید به همین دلیل که طرف غربی و به ویژه آمریکایی نمی خواستند به نتیجه نرسید. آمریکا اعتقاد داشت غنی سازی اورانیوم در ایران همچنان در وضعیت تعلیق بماند. در حالی که وقتی آقای روحانی به عنوان رئيس جمهور مسئولیت را در دست گرفت ما به برخی پیشرفت ها رسیده بودیم و طرف مقابل نمی توانست بگوید کل برنامه هسته ای ایران برچیده شود.  اگر اینطور است که شما می گویید چرا سال ۸۲ توافق نشد؟ و در عین حال در طرف مقابل هم تیمی روی کار بود که تمایل داشت این ماجرا حل شود. شما فرض کنید اگر به جای آقای اوباما، جان مک کین رئيس جمهور آمریکا بود، فکر می کنید مذاکرات به نتیجه می رسید؟

ما نمی توانیم اینگونه فرضیات را بررسی کنیم. در خصوص سال ۸۲ من برخلاف تندروهایی که آقای روحانی را متهم می کنند که در آن زمان همه چیز را وادادیم، بر این باورم آن هم تصمیم نظام بود. اما اشتباه ما در دولت قبلی بود چرا که ما می توانستیم در دولت پیشین همه آن کارها را در بخش فنی انجام دهیم و در بخش سیاسی به سمت مذاکره برویم. ما در بخش فنی آن کارها را انجام دادیم ولی در بخش سیاسی با سیاست چکشی با ماجرا برخورد کردیم. همه می دانیم که آقای جلیلی مذاکره نمی کرد، حتی آقای لاریجانی در حال پایان دادن مذاکرات بود و به نتیجه هم رسیده بودیم ولی آقای احمدی نژاد مانع شد و آقای لاریجانی استعفا داد. در بخش سیاسی رنگ و بوی حرکات ما چالشی، برخوردی و ستیز بود. 

این بخش از فرمایش شما را می پذیرم ولی در عین حال بازی دو طرف و بازیگر دارد. شما نمی توانید یک طرفه خودتان بخواهید و به نتیجه هم برسید. تا زمانی که طرف مقابل نخواهد از نتیجه خبری نخواهد بود. طرف مقابل در آن دوره بنا به دلایل مختلف نمی خواست به نتیجه برسد. 

در کدام دوره؟

در دوره اول آقای روحانی، آقای روحانی خیلی حسن نیت نشان داد و مذاکرات هم خیلی هم خوب پیش رفت و توافقات سعدآباد و بروکسل هم توافقات خوبی بودند ولی آمریکا به دلیل اینکه خودش در مذاکرات حاضر نبود زیر میز زد و نمی خواست مذاکرات به نتیجه برسد و اروپایی ها هم تحت این فشار قرار داشتند، تا وقتی هم که آن فضا وجود داشت، چه آقای روحانی، چه آقای ظریف و چه هر کس دیگری بر سر کار بود مذاکرات به نتیجه نمی رسید. برجام الان به این دلیل به نتیجه رسید که طرف مقابل هم به این باور رسید که باید از مسیر دیگری وارد عمل شود. در نتیجه باید بپذیریم که هر دو طرف باید تمایل داشته باشند این روند به نتیجه برسد وگرنه نتیجه ای در کار نخواهد بود. شما با این بخش موافقید؟

بله کاملا

در نتیجه مقصودم این است که ماجرای عربستان هم چنین شرایطی دارد. تا زمانی که طرف مقابل به این خواسته نرسد ما چطور می توانیم انتظار داشته باشیم برخی تعدیل ها در سیاست خارجی و منطقه ای ما در نهایت به عادی سازی و بهبود مناسبات بینجامد؟

شما با چه اطمینانی می گویید طرف مقابل نمی خواهد هیچ همراهی داشته باشد؟

برای اینکه نمودهای عینی اش دیده می شود. ماجراهای سوریه، اتفاقات عراق، اظهارنظرهای مقامات سعودی، اعدام شیخ نمر و …

مگر این نمودهای عینی در مسئله هسته ای در دوره قبل نبود؟ اما فضا عوض شد. ببینید شما باید به سیگنال ها توجه کنید. من نقش آقای اوباما را بسیار اساسی می دانم. من اصلا معتقدم مذاکرات ۵+۱ نبود مذاکرات ۱ با ۱ بود. آقای ظریف یکبار به من گفت وزیر خارجه آلمان گفته که چرا اینقدر ما را برای مذاکرات به وین و ژنو می کشانید؟ خودتان با آقای کری تمام کنید و بگویید بیاییم و امضا کنیم. بنابراین آنها هم تغییر کردند، در این تغییر نقش اوباما کاملا محوری بود ولی نتیجه چه شد؟ نتیجه این شد که خودمان هم در نهایت از سیاست های اعلامی مان عقب نشینی کنیم. اصلا نرمش قهرمانانه معنی اش همین بود. مگر ما حاضر بودیم یک سانتریفیوژ را کم کنیم؟ ولی حاضر شدیم سانتریفیوژها را به ۶ هزار تا تقلیل دهیم، فردو و اراک را تغییر دهیم. در نتیجه باید به شما بگویم سیاست های هشت ساله دولت احمدی نژاد هیچ خدمتی به برنامه هسته ای ما نکرده است فقط هزینه ها را بالاتر برد. نه در مسئله هسته ای بلکه در مسئله اقتصادی هم ضرر و زیان های فراوانی را به کشور تحمیل کرد. همین یک نمونه بابک زنجانی نتیجه فساد ناشی از آن سیاست ها در مسئله هسته ای بود و اصرار غیر ضروری بر این مسئله. این کاملا با اینکه شما بگویید برای ما دست آورد داشته متفاوت است. کسی منکر دست آوردها نیست و من هم موافقم که دست آوردها باعث شد غربی ها حاضر شوند با ما مذاکره کنند. در حالی که ما می توانستیم تمام این دست آوردها را داشته باشیم با هزینه بسیار بسیار کمتر. آنچه هزینه ها را بالاتر برده نه سانتریفیوژها و چرخیدن آنها که سیاست اعلامی وزارت خارجه و دولت آقای احمدی نژاد در هشت سال گذشته بود. 

فرمایشات شما در کلیات صحیح است ولی در خصوص مورد عربستان سعودی این سیگنال ها چندان دیده نمی شود. شما به نقش آقای اوباما اشاره کردید ولی این طرف کدام یک از خاندان آل سعود از بهبود و عادی سازی روابط با ایران حمایت می کند؟

ببینید در عربستان شاید آن سیگنال به دلیل حاکمیت امنیتی و نسل جدید شاهزادگان خیلی سخت باشد پیدا کرد ولی دنیای سیاست، صفر و صدی نیست. شما به خاطر دارید عربستان تا چه اندازه در جنگ ایران و عراق به صدام کمک کرد، نقل قول معروف امام که فرمودند ما اگر صدام را ببخشیم از فهد نمی گذریم را هم به یاد دارید، اما امام هم آن نرمش قهرمانانه را انجام داد، حال از شما می پرسم همان سیگنال و نرمش را شما در ایران می بینید؟

دیگر ما باید چه کار می کردیم؟ 

اینکه شما در لحن بگویید بله ما قصد تنش زدایی داریم و می خواهیم مشکلات را حل کنیم مشکلی را حل نمی کند آن هم در شرایطی که از آن طرف در یمن به صورت عربستان چنگ بیندازی که در نهایت هم به ضرر خودمان تمام شود و سعودی همه را پاکسازی کند. در عراق حاکمیت کاملا در دست شیعیان و متحدین ماست و هیچ جایی برای نیروهای نزدیک به عربستان نباشد. در سوریه پوزه عربستان را به خاک بمالیم. به سفارت این کشور در تهران و مشهد حمله می کنیم و آن را به آتش می کشیم.  شما آیا مفری باز کردید که آنها جلو نیایند؟ ببینید سیاست های ما هم کمتر از عربستان تهاجمی نبوده است. شما فضا را باز کنید قدری منافع عربستان را به رسمیت بشناسید. مسئولین  و بدنه کارشناسی وزارت خارجه در این حوزه باید به این سوالات پاسخ دهند. من فکر می کنم برای این امر و از این باب که شان دو طرف هم حفظ شود باید با دیپلماسی پنهان و از طریق واسطه ها کار را شروع کرد. یعنی ما اول این جنگ را باید آتش بس بدهیم و بعد از آتش بس روند مذاکرات را آغاز کنیم. می توان برای عربستان جایگاهی را قائل شد. نفت سرنوشت همه ماست و این سیاست عربستان باعث شده قیمت نفت تا این اندازه پایین بیاید. چرا نفت ۱۰۰ دلاری به این قیمت برسد؟ از این مناقشه چه کسی ضرر و کدام بازیگران استفاده می کنند؟ اگر بپذیریم که به جای نقاط اختلاف موضوعات مشترک دو کشور را پیدا کنیم. چطور آقای خاتمی توانست این کار را انجام دهد؟ بله آن زمان بحران های منطقه ای نبود ولی به هر حال ظرفیت های دیپلماتیک و رهبران در سیاست مداری و سیاست گذاری اینجاهاست که خود را نشان می دهد. اگر ما به عربستان ایراد می گیریم که در یمن چه می کند به ما هم همین ایران می تواند وارد باشد. شما نمی توانید به دیگران ایراد بگیرید ولی خودتان را مبرا بدانید. بله بهتر است هیچ دخالتی در هیچ کشوری نباشد و سرنوشت کشورها را خود مردم آنها تعیین کنند ولی واقعیت این است که دنیای سیاست این نیست. 

در مجموع من فکر می کنم، اگر واقعا نگاه واقع بینانه ای در این مسئله حکمفرما شود امکان حل مسئله عربستان سعودی وجود دارد. 

4950

- - , .

ویتانا...
ما را در سایت ویتانا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار vitana بازدید : 20 تاريخ : جمعه 30 بهمن 1394 ساعت: 18:26

به گزارش خبرنگار ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان،  در این هفته از رقابت های لیگ برتر فوتبال تیم های استقلال و گسترش فولاد به مصاف هم رفتند.

استقلال تهران

مهدی رحمتی، محمدرضا خرسندنیا، هرایر مگویان، حنیف عمران زاده، امید نورافکن، امید ابراهیمی، روزبه چشمی، جابر انصاری، فرشید اسماعیلی، محسن کریمی و سجاد شهباززاده

سرمربی: پرویز مظلومی

گسترش فولاد تبریز

داود نوشی صوفیانی، مرتضی اسدی، سیدمحسن حسینی، محمد نصرتی، محسن حمیدی، امیرحسین کریمی، مگنو باتیستا، لئوناردو پیمنتا، محمدامین درویشی، داریوش شجاعیان، محمد ابراهیمی

سرمربی: فراز کمالوند
 
دقایق حساس

ثانیه 46: فرار تند و تیز داریوش شجاعیان از سمت چپ با خطای امید ابراهیمی مواجه شد تا اولین ضربه کاشته این بازی در همان دقیقه اول به دست بیاید.
دقیقه 1: کاشته ارسالی از جناح چپ با دخالت مدافعان استقلال به مهدی رحمتی رسید.
دقیقه 2: محمد ابراهیمی مهاجم کلیدی گسترش فولاد در برخورد با مدافعان استقلال از ناحیه صورت مصدوم شد و برای لحظاتی بازی را از تب و تاب انداخت.
دقیقه 4: همکاری استقلالی‌ها به محسن کریمی رسید و این بازیکن از فاصله 10 متری با ضربه‌ای آرام توپ را به نوشی صوفیانی رساند.
 
حاشیه

* استقلالی‌ها برای اولین‌بار از شیوه طبقه دوم رایگان برای جلب تماشاچی استفاده کرده‌اند. 
* فرهاد مجیدی ستاره سابق آبی‌پوشان با حضور در ورزشگاه آزادی همه چیز را تحت تاثیر خود قرار داده است.
* پیش‌بینی می‌شود بیش از 80 هزار نفر از این مسابقه دیدن کنند.
*  مهدی رحمتی و وحید طالب‌لو دو دروازه بان استقلال برای نشان همیاری دست در دست هم وارد میدان شدند.

در حال تکمیل...

- - , .

ویتانا...
ما را در سایت ویتانا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار vitana بازدید : 18 تاريخ : جمعه 30 بهمن 1394 ساعت: 18:26

مدیرعامل باشگاه تراکتورسازی گفت: با جریمه های کمیته انضباطی می توانستیم یک تیم لیگ یکی تاسیس کنیم.

به گزارش کاپ، تیم فوتبال تراکتورسازی پس از هفته ها موفق شد در تبریز به برتری برسد و تا حدی شرایط خود را بهبود ببخشد. اتفاق ناخوشایندی که در این مسابقه تکرار شد، شعارهای هواداران تراکتورسازی بود. برخی افراد حتی بعد از پیروزی نیز شعارهایی را علیه مدیرعامل و سرمربی تراکتورسازی سر دادندکه در نوع خود عجیب بود.

سعید عباسی، مدیرعامل باشگاه تراکتورسازی در گفت و گو با کاپ، درباره شرایط تیم، حواشی موجود، مشکلات تیم در آستانه حضور در لیگ قهرمانان آسیا و برخی مسائل دیگر صحبت هایی را انجام داد که ماحصل آن را در ادامه می خوانید:

*از بازی دیروز شروع کنیم. برد  خوبی به دست آوردید...

این بازی برای ما حساسیت زیادی داشت. با توجه به اینکه حریف ما تیم سپاهان بود، حساسیت زیادی وجود داشت. به  نوعی برای ما تداعی گر بازی حساس در لیگ چهاردهم بود. از سوی دیگر عدم کسب امتیاز در این مسابقه در شان تراکتورسازی و سپاهان نبود و ما هم می خواستیم هوادارمان باور کند تراکتورسازی پرچم دار فوتبال آذربایجان است. با وجوود همه مشکلات اما توانستیم بازی خوبی انجام دهیم و خداراشکر می کنم که به هدفمان دست پیدا کردیم.

*در بازی دیروز گزارشگر تبریز صدای خیلی ها را در آورد. نظر شما چیست؟

متاسفانه صداوسیما پشت تراکتورسازی نیست. من فکر می کنم این افراد فقط اسمشان هوادار تراکتورسازی است.

*اتفاق عجیب این مسابقه شعارهایی بود که در پایان بازی بار دیگر علیه شما سر داده شد.

اتفاقاتی که در ورزشگاه یادگار امام(ره) تبریز رخ می دهد، شرایط خاصی دارد. البته این مشکل فقط متعلق به تبریز نیست اما در تبریز بیشتر است. در انزلی هم می بینید شرایط آرام نیست. حرف ما این است که در این شرایط قبول مسئولیت خیلی جرات می خواهد. چتربازها در پرش های صدم خود سخت تر می پرند چون تجربیاتشان زیاد می شود و حواسشان جمع تر می شود. اسکلت بندی فوتبال ما بر این اساس نهاده شده است. ما در مشکلات بسیار از جمله مسائل مالی غرق شده ایم و هیچ ساختاری هم برای حل مشکلات وجود ندارد. من نمی دانم چه اصراری وجود دارد لیگ ایران با این مشکلات ادامه پیدا کند. در این شرایط بازیکنان و مسئولان تیم ها در مظان توهین قرار می گیرند. شما می بینید افرادی مثل حمید استیلی که افتخار فوتبال ایران هستند هم از این قاعده مستثنی نمی شوند. این همه

*به نظر شما چرا این اتفاقات رخ می دهد؟

من درباره تراکتورسازی فقط باید بگویم که این شعارها خطی است. جریان خاصی وجود دارد که می خواهد بر تراکتور حکومت کند. شما می دانید بالاترین مرجع فوتبال آذربایجان تراکتورسازی است و از سوی دیگر بازار مسائل تبلیغات انتخابات هم داغ است و مزید بر علت شده است.  من پیشینه این داستان را بررسی کردم و می دانم از کجا آب می خورد اما چون ایجاد حاشیه می کند، صلاح نیست بیشتر از این حرفی بزنم.

*با تمام این ها برد دیروز، تا حد زیادی روحیه بازیکنان شما را بالا برد. قبول دارید؟

بله، دیروز احساس کردم شوک عجیبی به تیم وارد شده است. متاسفانه از اول فصل جو خوبی بر تیم حاکم نبود و فحاشی هایی که به بازیکنان هم انجام می شد، روحیه تیم را پایین آورده بود. دیروز اما با برد مقابل سپاهان کمی شرایط تغییر کرد. شما می دانید که رونالدو در یکی از مصاحبه هایش وقتی خبرنگار از افت او پرسید بلند و شد رفت. او که بهترین بازیکن جهان است، از بازیکن ما چه توقعی دارید؟ این بازیکنان واقعا سختی کشیدند. هر دفعه بحث سرباز بودن را پیش کشیدند، انگار گناه کرده که سرباز شده. انگ بی غیرتی زدند. آیا این ها واقعا درست است؟ من به آن کسی که فحاشی می کند می گوید خودش برود داخل زمین و هوادار توهین کند، ببینم می تواند بازی کند، باور کنید راه رفتن را هم از یاد می برد. به خاطر همین است که می گویم این شعارها با نیت است. کسی که عاشق و دلباخته تراکتورسازی باشد، فحاشی نمی کند. این افراد به هیچ عنوان تراکتوری نیستند چون تراکتورسازی برای مکتب آذربایجان است و مکتب آذربایجان مکتب ادب و تربیت است. اگر اینطور نبود، این همه شاعر نداشت. این مردم باید پشت تیم باشند تا در لیگ قهرمانان آسیا بتوانیم از حیثیت نظام و کشورمان دفاع کنیم.

*به لیگ قهرمانان اشاره کردید. مشکلات شما در آستانه این مسابقات حل شده است؟

مشکلات مالی در فوتبال ایران رخنه کرده است و ما هم بسیار مشکل داریم. در بازی با استقلال اهواز واقعا دلم به حال مدیران این باشگاه سوخت. ملکی بنده خدا از جیبش هزینه می کند، این خیلی سخت است. در این شرایط هیچ کس هم پاسخگو نیست. داوری ها که اینطور است و کسی هم اهمیت نمی دهد. هر نامه ای می دهیم، فایده ندارد. متاسفانه با همه این مشکلات باید به مصاف الجزیره برویم.

*آن هم الجزیره ای که یک بازیکن اسپانیایی اش 6 میلیون یورو قیمت دارد!

این که درمقابل هزینه های الجزیره رقمی نیست. آن ها به ما نامه زده اند با جت اختصاصی می آییم، فلان کار را می کنیم و بهمان کار. مسائل مالی  و ریخت و پاش های کشورهای عربی بر هیچ کس پوشیده نیست. بزرگترین بازیکنان آنجا روی نیمکت می نشینند و صدایشان هم در نمی آید. بعد ما با هنوز نمی دانیم 4 عدد توپ که دریافت کرده ایم را چه کسی باید پولش را بدهد! داستان های فوتبال ایران یکی و دوتا نیست. مدام پشت رنکینگ اول اسیا قایم می شویم و هرکسی هم می خواهد از این آب گل آلود ماهی خودش را بگیرد. در این شرایط متاسفانه قلم به مزدی هم به وجود آمده و واقعیت ها توسط قشری که خیلی می توانند تاثیر گذار باشند، به وجود آمده است.

*با این شرایط شانسی برای تراکتورسازی در آسیا قائل هستید؟

ما امیدمان به خدا است تا بتوانیم با وجود مشکلات ایرانی بازی کنیم و منافع ملی را جلوببریم. خوشبختانه از نظر فنی شرایط خوبی داریم. با قلعه نویی ارتباط خخیلی خوبی دارم و او همیشه می گوید تیم خوبی در اختیار دارم. انشاءالله شرایط از این پس بر وفق مرادمان باشد.

*یکی از مسائلی که درباره تراکتورسازی وجود دارد، جریمه های نقدی انضباطی است. فکر می کنم از 200 میلیون تومان بالا زده است!

بله، با این جریمه ها می توانستیم یک تیم در دسته های پایین تر بزنیم و یا یک بازیکن لیگ برتری جذب کنیم. همه چیز دست به دست هم داده تا این فوتبال روبه جلو حرکت نکند.

*حرف خاصی باقی نمانده است؟

فقط می خواهم درباره مسائل مالی نکته ای را بیان کنیم. اینکه ما کلان نگری به جایی نمی رسیم. یک برنامه در شبکه خبر تلویزیون وجوددارد که درباره اقتصاد ورزش صحبت می کنند. من می خواهم بگویم اسکلت اقتصادی که در فوتبال ما بنا شده، طوری نیست که مدیران بتوانند در آن شق القمر کنند. 


- - , .

ویتانا...
ما را در سایت ویتانا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار vitana بازدید : 52 تاريخ : جمعه 30 بهمن 1394 ساعت: 17:17

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ پرویز مظلومی امروز قصد دارد در بازی با گسترش فولاد از مهدی رحمتی، محمدرضا خرسندنیا، هرایر مگویان، حنیف عمران زاده، امید نورافکن، امید ابراهیمی، روزبه چشمی، جابر انصاری، فرشید اسماعیلی، محسن کریمی و سجاد شهباززاده به عنوان بازیكنان اصلی خود استفاده كند.
43 43

- - , .

ویتانا...
ما را در سایت ویتانا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار vitana بازدید : 31 تاريخ : جمعه 30 بهمن 1394 ساعت: 17:17

محسن یزدی
دبیر اولین جشن مجمع نویسندگان و منتقدین سینمای انقلاب تاکید کرد این مجمع تشکیل شده تا نویسندگان و دغدغه‌مندان سینمای انقلابی و ارزشی را گرد هم آورد.

محسن یزدی دبیر مجمع نویسندگان و منتقدین سینمای انقلاب که امسال برای نخستین بار به ارزیابی آثار جشنواره فیلم فجر پرداخت و عصر امروز ۳۰ بهمن ماه منتخبان این مجمع در تالار اندیشه حوزه هنری معرفی می شوند به خبرنگار مهر گفت: در سال‌های قبل و پیش از تشکیل مجمع نویسندگان و منتقدین سینمای انقلاب، در چهار دوره نظرسنجی‌هایی درباره آثار فجر از اهالی رسانه و منتقدانی که بر اساس معیارهای انقلاب قلم می زدند، انجام می‌دادیم و سه فیلم برتر را براساس نظرسنجی اعلام می کردیم که با بازخوردهای خوبی مواجه شدیم.

وی با اشاره به اینکه بر اساس بازخوردهای دریافتی تصمیم گرفته شد این فضا گسترش یابد، بیان کرد: در حال حاضر نسل جدیدی از منتقدان و سینمانویسان متولد شده اند که نوشته های آنها نسبت نزدیکی با سینمای انقلاب و دفاع مقدس دارد و باید فضایی برای عرضه آثار نوشتاری آنها در قالب مقاله، یادداشت، نقد و گفتگو فراهم شود و به همین دلیل مجمع نویسندگان و منتقدین سینمای انقلاب تشکیل شد تا فضای بهتری در اختیار نویسندگان این حوزه قرار گیرد.

دبیر مجمع نویسندگان و منتقدین سینمای انقلاب یادآور شد: با تلاش و پیگیری انجام شده این مجمع تشکیل و به امید خدا پس از برگزاری جشن کارهای حقوقی مجمع هم هرچه سریعتر انجام می شود. هدف از برگزاری این جشن این است که علاوه بر معرفی منتخبان در بخش آثار نوشتاری در حوزه سینمای انقلاب و دفاع مقدس، فضایی برای گردهمآیی این نویسندگان نیز در نظر گرفته شود.

وی درباره نحوه داوری‌ فیلم‌ها در جشن مجمع نویسندگان و منتقدین سینمای انقلاب توضیح داد: علاوه بر فرم و ساختار یک فیلم، نگاه موشکافانه ای به محتوا داریم از همین رو اگر فیلم از جهت محتوا پیام مناسبی داشته باشد و از فرم درخوری نیز برخوردار باشد مورد توجه قرار می گیرد، اما اگر فیلمی باشد که از جهت ساختار و فرم جزو بهترین آثار سینمایی باشد اما محتوای مناسبی نداشته باشد نمی تواند جز آثار منتخب قرار گیرد.

مدیر بخش سینمای مستند سازمان توسعه سینمایی سوره با اشاره به حمایت های رسانه ای از کارگردان های مستعد در حوزه انقلاب و دفاع مقدس گفت: برخی از فیلم ها ممکن است به لحاظ ساختار حرف برای گفتن نداشته باشد اما از جهت محتوا از شاخصه های خوبی برخوردار باشند که چنین فیلم هایی هم مورد داوری قرار گرفتند و همچنین اگر احساس کنیم کارگردان مستعدی وجود دارد که ایراد و نقص هایی به فیلمش وارد است ولی جا برای پیشرفت دارد از حمایت هایی برخوردار خواهد بود.

استراتژی مشخص داریم

یزدی با اشاره به ویژگی های جشن مجمع نویسندگان و منتقدین سینمای انقلاب گفت: یکی از ویژگی های این جشن این است که یک استراتژی مشخص دارد و براساس برنامه پیش می رود و برخلاف بعضی از جشنواره ها بدون استراتژی و برنامه ریزی نیست.

وی در پاسخ به این که آیا در مجمع نویسندگان و منتقدین سینمای انقلاب طیف های مختلف رسانه ای وجود دارند؟ بیان کرد: هر تشکلی بر اساس یک چارچوب مشخص تشکیل می شود و بر اساس اسمی که بر مجمع ما گذاشته شده خط و ربط فعالیت های کاملا واضح و مبرهن است و هر نویسنده سینمایی و منتقدی که در این چارچوب قرار گیرد می تواند عضو این مجمع باشد. ضمن اینکه برخی از منتقدان از اساس ادعا و علاقه ای مبنی بر حضور در چنین مجمعی ندارند و در دایره های فکری خود حضور دارند.

یزدی درباره انتخاب آثار برای داوری در نخستین جشن مجمع نویسندگان و منتقدین سینمای انقلاب تصریح کرد: علاوه بر داشتن دغدغه های مشترک برای حضور در چنین مجمعی، خط و ربط رسانه ها و افرادی که در آنها قلم می زنند کاملا مشخص است و کم پیش می آید مطلبی در چارچوب یک مجمع که اهداف خاصی را پیگیری می کند، در رسانه ای غیر همسو نوشته شود اما اگر به مواردی از این دست برخورد می کردیم قطعا در جمع ارزیابی آثار قرار می گرفت و از نظر ما هیچ خط کشی رسانه ای وجود ندارد. کما اینکه نویسندگانی در لیست نظرسنجی ما حضور داشتند که در رسانه های مختلف قلم می زنند.

روشنگری درباره یک نکته در لیست نامزدهای اعلام شده

دبیر اولین جشن مجمع نویسندگان و منتقدین سینمای انقلاب در پاسخ به این نکته که چرا در لیست نامزدهای اعلام شده نام نویسندگانی که عضو این مجمع هستند نیز دیده می شود، گفت: از ابتدا هم منعی برای بر حضور افرادی که در مجمع هستند نداشتیم. در مواردی ممکن است این شائبه ایجاد شود که محفلی عمل می کنیم که این نکته زمانی درست است که سیاست های کلی خود را احصا نکرده باشیم اما در حال حاضر نوع فعالیت ها کاملا مشخص است. ضمن اینکه انتظار حضور همه طیف ها در عرصه فرهنگ معنا ندارد چون تشکل ها براساس یک اصول و اساسنامه ای تشکیل می شوند و قطعا افراد همسو در تشکل ها دور هم جمع می شوند.

وی در ادامه تاکید کرد: با این حال این مجمع یک جمع محفلی نیست و طبق اصول مندرج در اساسنامه پیش می رویم و در این راه افرادی که همسو هستند در این مجمع حضور خواهند داشت. به اعتقاد من یکی از مشکلات جشنواره فیلم فجر این است که نمی داند چه می خواهد و بنا را بر این گذاشته که همه سینمای ایران حضور داشته باشند البته در داوری های جشنواره سی و چهارم شاهد بودیم که بر خلاف ادعا، همه نبودند و انتخاب ها بر اساس یک طیف خاصی صورت گرفت و اگر اینگونه نبود شاهد این اتفاق نبودیم یک کارگردان به صرف اینکه نقد کرده از داوری در سه جایزه اصلی جشنواره کنار گذاشته شد و یا درباره اثر دیگری دیدیم که وقتی فیلم دیده شد صدای اعتراض ها نسبت به حذف این فیلم از همه نامزدی ها شنیده شد.

یزدی در پایان صحبت های خود گفت: هدف از تشکیل این مجمع اعتلای سینمای ایران است چراکه حفظ شان سینما را کلید پیشرفت کشور می دانیم. ما شان سینما را در این می دانیم که سالن های سینما پر باشد، گردش مالی این هنر و صنعت برقرار باشد اما باید دید چه کسانی این بلا را بر سر سینما آورده اند. آیا کسانی که ادعای طرفداری از سینما را می کنند و جریان سینمایی «هنر و تجربه» را به جریات اصلی سینما تبدیل کرده اند مسبب مشکلات عدیده در این عرصه نیستند؟ پاسخ به پرسش هایی از این دست جزو مواردی است که مجمع نویسندگان و منتقدین سینمای انقلاب پیگیری می کند.

- - , .

ویتانا...
ما را در سایت ویتانا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار vitana بازدید : 31 تاريخ : جمعه 30 بهمن 1394 ساعت: 17:17

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ برانکو در کارش جدی است و حتی لازم باشد از بهترین بازیکن فصل پرسپولیس هم، انتقاد می کند. بعد از کارت زردی بی موردی که طارمی در بازی پرسپولیس و فولاد گرفت، برانکو به انتقاد از او پرداخت. حالا طارمی در پاسخ به این سوال که آیا تو از قصد آن کارت را گرفتی، می گوید: «نه، به هيچ وجه! مگر مي‌شود دقيقه 9 بازي حساس من بيايم و الكي كارت بگيرم.» او درباره عصبانیت برانکو این جمله اش که گفته بود طارمی کار غیر حرفه ای کرد، می گوید: «برانكو بزرگ‌تر و سرمربي من است و هرچه بگويد درست است.»

252 43

- - , .

ویتانا...
ما را در سایت ویتانا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار vitana بازدید : 17 تاريخ : جمعه 30 بهمن 1394 ساعت: 16:04

برای این که بدانیم روزنامه نگاری ایران تا چه اندازه از دنیا جدا افتاده نگاهی به رسانه ها در این دو سه روز کافی است که کمتر نوشته ای از مواجهه با محمد حسنین هیکل یا نقل خاطره ای دیدیم. ویتانا...
ما را در سایت ویتانا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار vitana بازدید : 40 تاريخ : جمعه 30 بهمن 1394 ساعت: 16:04